Evlerde Country Dekorasyonu

• 16 Haziran 2017
  • 26 kez görüntülendi.
Evlerde Country Dekorasyonu

Country tarzı denildiğinde akla ilk gelen Güney Fransa’da geniş arazilere konumlanmış, genelde taş malzemeden yapılmış, penceresinden ekoseli perdenin uçuş uçuş olduğu kır evleri akla gelir. Kırsal çiftlik evi ve benzeri tasarımı temsil eden, doğanın mükemmelliğinden ilham alan estetiği ifade eder.

country mutfak

Bu tarz dekorasyon, daha basit ve mütevazı yaşam hissi nedeniyle popülerlik kazanmıştır. Kökeni İngiltere’ye dayanmaktadır ve Fransız country, Amerikan country ve Toskana country kendi bölgelerindeki kırsal yaşamın doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Amerikan country stilinde büyük ve sert hatlı mobilyalar kullanılır ve kaba bir görüntü sergiler. Country tarz denildiğinde çok da alışık olunmayan bir türdür. İngiliz ve Fransız usulü ise bizlere daha yatkındır. İnsanın içini açan, doğa ile içi içe yaşıyormuş hissi yaratan tarzdır. Zarif ve romantiktir.

Country Ev Dekorasyonu

Country tarzı dekorasyon yöresellik ile modernliği harmanlandığı bir dekorasyon türüdür. En çok etkileyen yönü, yaşanmışlık, eskiye gidiş ve doğanın bir parçası olmaktan kopmamaktır. Bu tarz evler hem eski kır evlerini anımsatır hem de modern bir görüntü sergiler. Bu tarzı uygulamak oldukça basittir. Bu hususta kullanılan mobilyalar açık renkli, işlemeli, kıvrımlı ve eskitme mobilyalardır. Mobilyalarda ahşap tercih edilir ve metal kullanılmaz. Pastel tonlarından oluşan küçük, çiçekli, ekose perdeler ve ev tekstilleri kullanılır.

Ev aksesuarı olarak pastel renkli objeler, çiçekler, hasır sepetler, tüylü halılar, floral desenli yastık, puf ve minderler kullanılır.

country yatak odası

Country tarzdaki yatak odası ve mutfak mobilyaları genellikle açık renkli, (krem-beyaz) eskitme ya da vintagedir. Yemek odasında ise cilasız ahşap ve süslü mobilyalar, renkli çizgili-çiçekli sandalyeler kullanılır. Porselen ya da toprak aksesuarlar, antika aynalar, süslü avizeler, konsollar, dantelli örtüler bu tarzın tamamlayıcı öğeleridir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ